Atelier dedicat tematicii dezvoltării resurselor umane

În cadrul proiectului ”Stagii de practică pentru elevii Liceului Tehnologic Nr. 1 Oraș Valea lui Mihai, Cod MySMIS: 133025”, în coordonarea Asociației Bihor West Professional a fost  susținut miercuri 22 decembrie 2021 atelierul dedicat  tematicii Investiții inteligente în dezvoltarea resurselor umane

Atelierul s-a desfășurat cu toți elevii grupului țintă 2, organizat pe mai multe serii, respectând restricțiile în vigoare pentru evenimentelor de acest tip. În afară de prezentări teoretice, ne-am axat pe exerciții practice ale subiectului în cauză, între acestea fiind redactarea unui model de anunț pentru angajare și a exlicației elementului indespensabil al succesului unei firme – motivarea angajaților, aceasta prin intermediul unui quiz al primadei lui Maslow.

 Într-o primă etapă în cadrul prezentării susținute de Adrian Simon pe tematica ”Investiții inteligente în dezvoltarea resurselor umane”, au fost trecute în revistă principalele elemente ale acestui domeniu cu accent pe importanța management-ului resurselor umane, activități ale acestui tip de management, obiectivele ei și nu în ultimul rând planificarea resurselor umane.

Invitatul atelierului a fost doamna Madeleine Furău, expert în domeniul HR și marketing, bun cunoscător al acestui domeniu prin experiența practică dobândită în cadrul diverselor proiecte. În cadrul prezentării susținute s-a axat îndeosebit pe importanța etapei de recrutare și selecție, prezentând în mod interactiv importanța fiecareia dintre acestea. Practic, au fost detaliate cu exemple concrete principalele măsuri ce trebuiesc întreprinse într-o societate, de la identificarea nevoii de personal, stabilirea responsabilității posturilor, și până la identificarea criteriilor de selecție. A urmat un exercițiu practic, în care elevii grupați câte 2-4 au redactat un ”Anunț de angajare”, urmând a fi explicat și modalitatea de promovare. Scenariul a fost axat pe o fabrică nou creată în Valea lui Mihai, căreia i-au fost identificate principalele coordonate ale domeniului resurselor umane (număr de personal pentru hala de producție, conducători, responsabili financiari și resurse umane, cei ce asigură mentenanța, etc). Totodată, fiecare dintre elevi a trebuit să argumenteze alegerea făcută, inclusiv a modalității de promovare în ziar și/sau mediul online.

La încheiere, doamna profesor Boda Brigitta a coordonat un exercițiu quiz, centrat pe identificarea nevoilor majore ale oamenilor și clasificarea acestora, practic motivația și tot ce este în jurul piramidei lui Maslow poate fi considerat fundamentul management-ului resurselor umane, element-cheie al funcționării unui grup în general, al unei companii în special.  

Redactat Adrian Simon – expert organizare ateliere

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top